Totaal aantal mijn Blog bekenen

Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

dinsdag 17 augustus 2010

best slordig!


Ik kan het toch niet laten om het volgende verhaal op mijn Blog te pennen.

Ik had nl voor aankomende vrijdag een sollicitatiegesprek als systeemtherapeut bij de organiatie De Eik te Hengelo.
Ik heb, zoals altijd, een cv bijgevoegd, waarin zeer duidelijk staat welke opleidingen ik heb genoten en daardoor dus eveneens welke niét..Er stond niet bij dat ik een opgeleide systeemtherapeut ben, maar een psychosociaal counselor/werkende met als specialisatie de contextuele therapie. Ook staat nergens vermeld dat ik NVR-G geregistreerd ben.
Al stonden deze bovenstaande zaken in de vacature als functie-eis, uiteraard heb ik toch gereageerd, je weet maar nooit! Nooit geschoten is altijd mis!

Wordt ik uitgenodigd!! Ik blij! Ik dacht "Dit is dé ultimate combinatie: 1 á 2 dagen een eigen praktijk runnen, in de avonduren (en evt. weekenden) consulent bij de hulplijn en 12 uur als systeemtherapeut!!"

Op de één of andere manier bedacht ik toch dat ik wilde informeren, voor de zekerheid, of het wel nut zou hebben om naar Hengelo te rijden, want ik had een bepaald voorgevoel dat er iets niet klopte (ik ben intuïtief of niet...). En ja hoor...Ik kreeg dit als antwoord:

Hoi Anouk,

De heer F. Beuger (projectleider MFC & Expertisecentrum) stelt, na het lezen van onderstaande informatie, voor om het gesprek te annuleren aangezien je inderdaad niet voldoet aan de eisen. Ik zal je sollicitatie, uit privacyoverweging, vernietigen.

Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de heer F. Beuger.


Ja, en ik had geen vraag,echter wél een opmerking, zie hieronder:

Beste heer Beuger

Ik ben toch erg blij dat ik deze informatie extra na heb gevraagd, anders had ik dus voor niets uw kant op gekomen.

Echter, vind ik het wel nodig om te melden dat ik dit een behoorlijke misser vind qua inlezen en zéker verdiepen van mijn toegestuurde brief, met de nadruk op mijn C.V. Hierin staat toch duidelijk vermeld wélke opleiding ik wél en dus ook niét heb genoten. U had dus kunnen weten dat ik niet voldoe aan uw gestelde eisen.
Ik hoop dat u de volgende keer bij andere kandidaten wél de moeite zult nemen, alvorens u een uitnodiging stuurt. Dit scheelt grote teleurstellingen!

Met vriendelijke groet,
Anouk van Duren


Ik heb er nog niets op vernomen en ik heb ook (weer) zo'n vaag voorgevoel dat dit niet zal gebeuren... (of hij moet mijn Blog lezen, welke ik ook op Twitter en Hyves heb staan)

Ik zet dit niet vanuit rancune op mijn Blog, maar wel omdat ik vind dat dit écht niet kan!!!
Ik vind het uitermate slordig dat men dus blijkbaar de gestuurde informatie (o.a. CV) niet goed doorneemt. Lekker belangrijk, is mijn indruk dan. Ik vind niet dat je zo met mensen om mag springen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het zeer fijn om reacties te krijgen, mits ze als feedback bedoeld zijn en zo ook geformuleerd zijn.
Zodra er vervelende, grove, dreigende, kwetsende teksten geschreven worden, zullen deze volledig genegeerd worden.