Totaal aantal mijn Blog bekenen

Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

donderdag 15 juli 2010

Wat is waar...


Op straat staat een hele dikke vrouw met een fikse mini jurk. Zegt de één tegen de ander "Zo, da's ook geen gezicht" Zegt de ander tegen de één "Ik vind het wel knap dat ze het aantrekt."

Nee, tis geen mop! Tis zelfs echt gebeurd....

Nu lijkt diegene die zegt dat ze het geen gezicht vindt negatiever in haar opvatting dan degene die zegt dat ze het juist knap vindt. Maar.... Wáárom vindt die ander het knap?
Als het iemand was geweest die lang niet zo dik was, zou het dan ook nog knap zijn geweest? Legt ze dan dus juist niet de nadruk op het feit dat die vrouw dik is, eigenlijk ook wat die ander doet, alleen verpakter?

Wat is er sowieso knap aan om maling te hebben aan...?
En is het aantrekken van die mini jurk gebaseerd op maling hebben aan, of al een bepaalde grens heen zijn, dat niks meer uitmaakt?

Daarnaast is er ook nog zoiets als smaak.

Feit is dat die vrouw dik is en een mini jurk draagt en dat die ene persoon vind dat dit er niet mooi uitziet. Moet diegene het dan ineens wel een soort van mooi vinden, omdat ze 'het toch maar durft'?
Wat als niemand tegen haar durft te zeggen dat een iets langere jurk misschien mooier staat, omdat 'het toch maar knap is dat ze er maling aan heeft.'

It's all in the tone of voice uiteraard. Want je kunt zeggen tegen iemand "Jee, voor die jurk ben je echt veel te dik!!" of "Heb je al eens geprobeerd een iets langere jurk te dragen?"
Want ook als iemand tegen mij zou zeggen "Wat knap dat je die jurk durft te dragen", nou.... maak me onzekerder....!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het zeer fijn om reacties te krijgen, mits ze als feedback bedoeld zijn en zo ook geformuleerd zijn.
Zodra er vervelende, grove, dreigende, kwetsende teksten geschreven worden, zullen deze volledig genegeerd worden.