Totaal aantal mijn Blog bekenen

Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

donderdag 7 oktober 2010

Verliefd, verloofd, getrouwd...



Heb je nog kriebels, hou je nog handen vast, kijk je elkaar nog verliefd aan, zoeken jullie blikken elkaar nog als je op een feestje bent.....Of helemaal niks van dit alles?

Als mensen al een behoorlijke tijd bij elkaar zijn, kunnen ze elkaar nog wel eens kwijt raken. Zeker als er drukte factoren bij komen. Bij de één zijn dit kinderen, bij de ander een drukke baan, veel reizen, of misschien alle 3 deze factoren of weer geheel andere.
Of simpelweg, omdat je gewoon al lang bij elkaar bent en 'het loopt wel'.

Dit zou een kink in de kabel op het gebied van je relatie kunnen betekenen.
Die kink hoeft niet in te houden dat je uit elkaar zal gaan, alleen als je door deze factoren wat naast elkaar gaat leven en je doet hier niks aan, ga je steeds verder uit elkaar leven en dan is er op een gegeven moment vaak een punt van 'hoe verder'? Als je dan al heel lang in de 'uit elkaar' modus leeft, is de stap van echt uit elkaar gaan makkelijker dan moeite doen om bij elkaar te blijven.

Vraag jezelf goed af al je je voor de zoveelste keer irriteert aan je partner, wat er wérkelijk aan de hand is, in plaats van in die irritatie te blijven zitten. Vaak is dit een teken aan de wand en gaat het niet zo zeer létterlijk over hetgeen jij je aan irriteert.
Bekijk wat jouw eigen inbreng hierin kan zijn en probeer niet alleen met de vinger te wijzen. It takes two to tango...
Als jij wél de capaciteit hebt om dit verder te onderzoeken, wees dan niet koppig om dit te weigeren omdat 'hij/zij het ook niet doet'. Dan ben jij zelf uiteindelijk even schuldig als je ruzie krijgt, of als je relatie op de klippen loopt.
En als je al best ver in het proces zit, vraag je zelf dé vraag "hou ik nog van hem/haar, of meer van het idee?" Voél op dat specifieke moment goed wat je precies voelt.
En handel niet direct als je bemerkt dat je twijfelt, maar communiceer dit! En communiceren houdt NIET in dat je dit bij de ander 'dropt' en die moet maar kijken wat die ermee doet. Dit communiceren houdt in dat je een goed moment kiest om het erover te hebben (en die is wel in te plannen, óók als je het druk hebt! Zoniet, heb je het al opgegeven en ben jij hier zélf verantwoordelijk voor!!)en vanuit de IK-vorm blijft praten. Daarna ook bij de ander navragen wat die ervan vind en er ook naar luisteren.
Merk je dat je boos wordt, geïrriteerd raakt, zég dit (rustig). Doet de ander er niks mee, geef aan dat je dan even weg gaat en terug komt als er weer normaal gesproken kan worden.
Als je partner zich aan deze zelfde 'regels' houdt, is er een volwassen gesprek en komen jullie er altijd uit, wat er ook besloten wordt.

Lukt jullie dit niet, zoek hulp hierin. Of samen of individueel. Mijn persoonlijke advies hierin is altijd 'eerst individueel, dan eventueel samen'.

Bemerk je tijdens het lezen van deze Blog dat jij zelf misschien wel in deze situatie zit: doe er iets aan voor het te laat is! Kwakkel niet door!
Kom desnoods bij me langs of mail me. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van relaties.

www.welzijnspraktijkzutphen.nl
info@welzijnspraktijkzutphen.nl
0575-785000 / 06-16926946
(Vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het zeer fijn om reacties te krijgen, mits ze als feedback bedoeld zijn en zo ook geformuleerd zijn.
Zodra er vervelende, grove, dreigende, kwetsende teksten geschreven worden, zullen deze volledig genegeerd worden.