Totaal aantal mijn Blog bekenen

Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

woensdag 4 mei 2011

PinkRibbon actie!




Kanker...
Een eng woord en een ver van mijn bed show! Althans..

Tot heden heb ik gelukkig geen constatering gedaan van deze nare ziekte in mijzelf. Maar helaas wel bij één van mijn beste vriendinnen.
Wat een klap toen ze mij, heel rustig en kalm, vertelde dat ze kanker had!
Geen borstkanker, waar PinkRibbon eigenlijk grotendeels voor staat, maar baarmoederhalskanker. Hier richt Stiching Olijf zich meer op, dat is de PinkRibbon van de gynaecologische kanker.
En dit, net nadat ze samen met haar man de knoop door hadden gehakt wat betreft de wens voor een baby.

Ze was net 30 geworden en dus kreeg ze haar eerste baarmoederhalsonderzoek. Beng, gelijk raak dus!En het was geen net-op-de-rand-papje, nee, gelijk de hoogste score die je kunt hebben.

Zij dus de mangel in, die echt op een achtbaan-wijze is gegaan.
Ik zal alle ins en outs niet vertellen, niet relevant op deze Blog en mensen die haar verder niet kennen.
Wat wél relevant is, is het feit dat het zo'n impact heeft gehad op mij en nog steeds. (niet dat het om mij gaat, maar het is wel mijn Blog, dus mijn ervaring hierover, die ik graag deel in mijn Blogs.)

Zo liep ik te winkelen waar (toevallig??) een grote poster van Angela Groothuizen hing, met het PinkRibbon logo en een tekst over haar vriendin, Ria. Net die dag, op dat specifieke moment ook nog, werd mijn vriendin voor het eerst geopereerd. Ze gingen een stuk baarmoederhals weghalen.
Ik heb toen ook direct een armbandje gekocht en bij het afrekenen vroeg ik hoe laat het was. Ik ontdekte dus dat op dat moment, echt zowat op de minuut af, mijn vriendin onder het mes zou gaan. Ik begon spontaan te huilen bij de winkelmedewerkster.

Gelukkig gaat het nu weer goed met mijn vriendin, ze is herstellende (“kankervrij”zeggen de artsen tegenwoordig niet meer) en hebben ze zelfs de mogelijkheid om kinderen te krijgen!!

Om deze reden hou ik het eigenlijk bijna nooit droog als ik 'PinkRibbon' voorbij zie komen.
Nu kwam onlangs de mogelijkheid voorbij om PinkRibbon te steunen. Die mogelijkheid heb ik uiteraard gegrepen.
Ik heb mijn E-workshop aangeboden ter donatie voor PinkRibbon.

Dit is een psychosociale E-workshop die zich richt op meer (in)zicht op hoe jij je gedraagt, voelt en denkt.
De E-workshop heet dan ook "Meer (in)zicht op je persoonlijkheid". (ook persoonlijk te volgen in een groep van 6 personen, zie meer info op http://www.welzijnspraktijkzutphen.nl/Workshop.html, maar ter zijde)

Je slaat dus twee vliegen in één klap als je doneert:
Én je richt je op jezelf én je steunt een goed doel!!

Als je een bedrag, wat dan ook, doneert aan mijn actie, krijg je de E-workshop van mij doorgemailt.
Ik krijg een bericht wie de donatie heeft gedaan in mijn mailbox, dus ik stuur het dan door. (als je nou niks krijgt, geef een seintje, dan stuur ik het alsnog na)

De E-workshop betreft:
- een stukje theorie over de stof
- een paar opdrachten
- een begeleidende mail per opdracht

E-workshop je mee?
Dit kan via deze link: http://acties.pinkribbon.nl

Alvast bedankt voor je steun!

1 opmerking:

  1. Hallo Anouk,

    Mooi beschreven in jouw blog. En hoe herkenbaar. In mijn situatie inmiddels meer mensen met kanker en bij een aantal is nu aangegeven dat ze 'kankervrij' zijn.
    Wat ik ervaar is dat ook al ben ik soms een buitenstaander, een praatpaal, een vriendin of vul maar in. Ik kan er in ieder geval voor ze zijn en dat voelt al als heel bijzonder.
    En als ik dan ook nog iets voor hen kan doen in praktische zin door bijvoorbeeld simpelweg een aanraking of een milde massage dan is dat voor mij heel intens en heel mooi.
    Het feit dat een aantal mensen in mijn nabije omgeving kanker hebben gekregen en de feedback dat een massage door hen als heen fijn is ervaren was voor mij een reden om mij te gaan specialiseren op massage en kanker. Misschien maakt die combinatie mijn 'werk' wel nog mooier.
    Het blijft een rotziekte met enorm veel impact. Op jezelf, op de partner, het gezin en nog veel breder. En ook al ben ik dan misschien een buitenstaander, als ik voor die persoon iets kan en mag betekenen voel ik me toch een beetje onderdeel van zijn/haar omgeving.
    En het is geweldig goed nieuws als iemand het sein 'genezen' krijgt ook al zit daar vaak toch nog een stukje onzekerheid bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het zeer fijn om reacties te krijgen, mits ze als feedback bedoeld zijn en zo ook geformuleerd zijn.
Zodra er vervelende, grove, dreigende, kwetsende teksten geschreven worden, zullen deze volledig genegeerd worden.