Totaal aantal mijn Blog bekenen

Powered By Blogger

Zoeken in deze blog

dinsdag 14 december 2010


Dicht bij jezelf blijven kan voor zoveel rust zorgen.
Afvragen wat je wel en zeker ook wat je niet wilt, dit aangeven. Maar zéker aan en tegen jezelf!
Een rustige nee komt veel krachtiger over dan een krampachtige nee. De omgeving accepteert en respecteert het ook eerder en beter.

Juist boos worden is een teken van zwakte. mensen die schreeuwen of geweld gebruiken zijn vaak de meest onzekere en machteloze mensen die er bestaan. Jammer toch wel.
Wat wel apart is, is dat het toch vaak gebeurd dat anderen doen wat zij dan 'zeggen', alleen dan wel gebaseerd op angst.
Dit brengt dan bij de 'gewelddadige' nog meer onmacht. M.i. omdat iedereen in de kern normaliter gesproken een goed mens is en dus wéét dat hetgeen wat die doet niet is zoals het zou moeten.

En toch, om die cirkel te doorbreken is heel veel moed, kracht, durf enzovoorts voor nodig. Het is toch het opgeven van een bepaald patroon die iemand wel gedurende een hele periode staande heeft gehouden. Op een fijne of onfijne manier doet er dan even niet toe.

En dicht bij jezelf gaan staan is dan eigenlijk dé oplossing. Voélen wat er gebeurd in je binnenste, erbij stil gaan staan, wat doet dit met je? Is dit fijn, voelt dit goed? Prima. Voelt dit verkeerd? Ga dieper. Wat is de reden dat dit verkeerd voelt? Analyseer dit. Pel het af als een ui tot je bij je kern komt.

Maar kijk hiermee wel weer uit, want voor je het weet ben je jezelf aan het veranderen in iemand die je niet kunt blijven. Dan komt het dus neer op een kunstje uitoefenen. Dit heeft geen enkele zin op langer termijn.
In de eerste instantie wel, want je ziet resultaat. Maar ook dit resultaat gaat wennen en als je de kern dan niet hebt bekeken, onder de loep hebt genomen en hebt aangepakt.

Makkelijk zal het niet zijn. Maar des te lastiger het is, des te vaster heb jij je patroon laten komen en des te meer de noodzaak om er dus iets aan te doen.

Doe het overigens alleen omdat jij dit wilt en nodig vindt. Als je het namelijk louter voor een ander doet, schiet het niet op, want dan sta je nog niet dicht bij jezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het zeer fijn om reacties te krijgen, mits ze als feedback bedoeld zijn en zo ook geformuleerd zijn.
Zodra er vervelende, grove, dreigende, kwetsende teksten geschreven worden, zullen deze volledig genegeerd worden.